بیکن چیست؟

بیکن چیست؟
بیکن، گوشت نمکسود شده یا خشک شده است که با روشهای خاصی ماندگاری آن افزایش یافته و دودی شده است. گرچه روش تولید بیکن از هزاران سال پیش تا کنون تغییرات زیادی داشته است، اما روش سنتی تولید بیکن با روش امروزی تفاوتهای زیادی داشت. بیکن را از نمکسود کردن گوشت خوک در حوض شوراب با مقدار زیادی نمک یا خشک کردن آن تهیه میکردند.
بیکن نمکسود شده یا خشک شده که با نام “بیکن سبز” یا “بیکن تازه” شناخته میشد برای چند هفته یا چند ماه در معرض هوای سرد و خشک قرار میگرفت. همچنین ممکن بود آن را دود اندود کنند تا تهمزه دودی به خود بگیرد. این یک روش سنتی برای تهیه بیکن است.
همانطور که خواندید، داستان بیکن از چین باستان شروع شد. ایده چرب و شور کردن گوشت از آنجا آمد و شکم خوک نمک سود شده برای اولین بار هزاران سال پیش در چین روی میزهای غذاخوری ظاهر و بیکن متولد شد. روشهای پخت گوشت خوک به شکل بیکن در سراسر امپراتوری روم گسترش یافت و دهقانان آنگلوساکسون با چربی و نمک بیکن طبخ میکردند. کلمه بیکن از گویشهای مختلف آلمانی و فرانسوی مشتق شده است.
کشورهای مسلمان
امروزه واژه Bahke به روش خاص عمل آوری بریده گوشت گفته میشود و نه لزوماً استفاده از گوشت خاصی مثل خوک. در بیشتر کشورهای جهان بهخصوص کشورهای مسلمان و یهودی که گوشت خوک به لحاظ مسایل شرعی منع مصرف دارند با روش مشابه عمل آوری از گوشتهای مرغ، بوقلمون، گوساله، اردک، شترمرغ یا غاز نیز تهیه میگردد.(در ایران نیز انواع گوشتهای حلال تولید می شود.)
انواع بیکن ها
انواع بیکن گوشت بسته به نوع برش و قسمت برش، متفاوت است. انواع بیکن ها بسته به قسمت برش شامل موارد زیر است:
بیکن پشت یا کمر (Back Bacon): این بیکن از گوشت پشت یا کمر تهیه شده و دارای چربی کمی است.
بیکن گردن (Collar Bacon): این نوع بیکن از گوشت پشت گردن تا نزدیکی سر دام، تهیه میشود.
بیکن شانه (Cottage Bacon): این نوع بیکن از گوشت شانه دام که بدون چربی و استخوان است، تهیه شده و به صورت لایههای بیضی شکل نازکی برش میخورد.
بیکن چانه (Jowl Bacon): این نوع بیکن از گوشت چانه یا زیر فک که دارای چربی زیاد و حالت ژلهای است، درست میشود.
بیکن شکم (Side Bacon): این نوع بیکن از گوشت شکم دام تا شانه تهیه میشود که دارای لایههای چربی زیادی است.
بیکن رگهدار (Streaky Bacon): از پرطرفدارترین بیکنها است که وجود رگههای نازک چربی در لایههای مختلف گوشت از مشخصات بارز آن است. در انگلیس به این نوع بیکن Loin Bacon و در آمریکا به آن Belly Bacon گفته میشود.
همچنین بیکن تهیه شده از گوشت حیوانات دیگر مانند بیکن بوقلمون و... وجود دارد که معمولاً نازک تر است.